Среща на словото и историята на 11 май в зала „Май“

По случай 11 май – Ден на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, Община Сливен и Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет, организират на 11 май 2023 г., от 11.00 ч. „Среща на словото и историята в град Сливен“.

Този ден се утвърждава през Възраждането като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий – създатели и разпространители на първата ни азбука – глаголицата.

Тема на срещата: „Да помним, за да бъдем. Взаимното училище в храм „Света София – начало на светското образование в Сливен“

Място и час на срещата: Зала Май, Община Сливен

В програмата на срещата са включени презентации на клубове към ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПХГ „Дамян Дамянов“, беседа от експерти към РИМ „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен, представяне бързопис на глаголица и дискусия на тема „Взаимното училище – музей на образованието в Сливен“ .

Поканени за участие в срещата на словото и историята са представители на Регионално управление на образованието в Сливен, клубове „Памет“ и „Млади възрожденци“, Настоятелство на храм „Света София“ и Сливенска митрополия.

Вашият коментар

*