Предстои 13-тото рали „Твърдица-Елена“ 2017

На 14-ти, 15-ти и 16-ти юли тази година ще бъде проведено 13-тото автомобилно РАЛИ „ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА“ 2017, напомнят ни организаторите. Състезанието, което миналата година получи най-много точки в оценката от всички ралита в България и в последните години се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт, отново ще посрещне хилядите гости на едноименните балкански градове и най-верните привърженици – феновете на този атрактивен спорт край трасетата на Елено–Твърдишкия Балкан. Ние от организационния комитет, съвместно с общините на град Твърдица и град Елена и личния принос към развитието на автомобилния спорт от кметовете Атанас Атанасов – кмет на Община Твърдица и инж. Дилян Млъзев – кмет на Община Елена, както и с подкрепата на Българската федерация по автомобилен спорт и не без съдействието на спонсорите, сме подготвили едно издание на състезание с динамична подредба на състезателните етапи и надяваме се с перфектна организация, които да държат публиката максимално безопасно и близо до автомобилния спорт!


Фотографии от изминали издания на рали Твърдица – елена 2017

 


Рали “Твърдица-Елена” ще бъде трети кръг от календара на БФАС, което по традиция се провежда през най-хубавия сезон на годината – лятото. Дължината на ралито 295 км от които 130 км са състезателни и са разделени на 10 скоростни етапа. Тази година състезанието ще се проведе официално в три дни. В петък (14-ти юли) от 21:00 ч. на площад Свобода в гр. Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка и под светлините на фойерверките и аплодисментите на публиката, екипажите на участващите пилоти ще се отправят за последни приготовления преди същинското начало на надпреварата. В събота (15-ти юли) предстои административен и технически преглед. Фактически ралито ще стартира в 16:20 ч. с преминаването на скоростните етапи „Твърдица“ (20 км) и „Боров дол“ (7 км), след които следват етапите „Моторспорт Академия“ и атрактивния скоростен етап в града “Хюндай“.

През втория състезателен ден (неделя 17-ти юли) на пилотите предстои да преминат нелеките почти 100 състезателни км през Елено-Твърдишкия Балкан, достойни за формат на световния рали шампионат, за да стигнат отново до подиума на официалната арка. Скоростния етап 5 – „Чумерна“, ще бъде просто една загрявка за екипажите преди сериозният „Буйновци“ (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира малко преди село Буйновци. Следват две преминавания на абсолютно новия за ралито етап „Лазарци“, разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона, след което предстои едночасово прегрупиране в центъра на гр. Елена, където зрителите ще могат да разгледат колите от близо. Но с това не свършва всичко! След почивката в Елена на екипажите ще се наложи да карат „Елена-Твърдица“ – цели 29 км и така нареченият „Power stage“ – етап „Предела“ (24 км.), като старта на същия е отново на разклона за хижа „Чумерна“, но този път спускането е към Твърдица. Новостите в рали „Твърдица Елена“ и през 2017 година няма да липсват. Другото ново, както вече се спомена е двукратното преминаване на етапа Яковци, който преминава край живописния пейзаж на язовир „Йовковци“ и финишира в предградията на град Елена.

По традиция още от 2005 година, съвместно с екипите на Телевизия Евроком реализираме директни излъчвания от различни моменти на състезанието. Тази година големите ни амбиции са да предаваме пряко Церемониалния старт в петък (14-ти юли) от 21:00 часа, на следващия ден събота (15-ти юли) директни излъчвания от някои от специални, а в неделя (16-ти юли) ще бъде излъчен на живо Power Stage и непосредствено след това и награждаването на победителите.

 


Посетете още: