Приказка за Англия в „Европа Директно“

Летните занимания „Приказно лято 2017”, организирани от информационен център „Европа Директно – Сливен” и фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, продължиха и днес. В заниманията участват деца на възраст 1-4 клас. Всеки вторник в европейския информационен център се провеждат тематични занимания на чаша чай.

Днешната тема беше „Приказка за Англия”. Децата научиха важни неща за Обединеното кралство и Англия, за столицата Лондон, за това откъде идва името на страната, за двуетажните червени автобуси и др. Направиха виртуална разходка из Лондон и разгледаха крепостта Тауър, Тауър бридж, виенското колело „Окото на Лондон”, Биг бен, Бъкингамския дворец, Музея на мадам Тюсо, зоопарка и др. Децата бяха впечатлени от красотата на Уестминстърското абатство и научиха доста за историята му. Разбраха колко време продължава смяната на караула пред Бъкингамския дворец и от какво са направени високите черни шапки на гвардейците. „Посетиха” виртуално и Стоунхендж и обсъдиха различните легенди, свързани с каменния комплекс. „Пътуваха” с влак през тунела под Ламанша, с интерес изслушаха историята за „Титаник”, споделиха впечатленията си от книгите и филмите, посветени на Хари Потър. Научиха какво включва традиционната английска закуска и откога има традиция да се пие следобеден чай. Заедно попълниха и интересния ребус „Открий думите”, много от думите в който бяха свързани с Англия.

След края на сериозните занимания, децата изгледаха два кратки филма, показващи забележителностите на Лондон и лондонския зоопарк. А накрая за всички малчугани имаше изненада – английски чай с бисквити.


Европа Директно Сливен
тел. (044) 622 141, (044) 411 832
E-mail: europedirectsliven@gmail.com; www.europedirect-sliven.eu


 

Съфинансирано от Европейския съюз

 


 

Посетете още: